Neem deel aan het evenement ‘The future of digitalization in job matching’

Zowel de digitale revolutie als de achteruitgang van de traditionele industrieën hebben beide een grote impact op de arbeidsmarkt en zorgen voor een grote verandering in het type jobs. Het probleem dat zich vandaag stelt is dat de perceptie van de arbeidsmarkt niet snel genoeg wijzigt vergeleken met de realiteit. Daarom zijn er tools nodig om te zorgen dat mensen hun eigen vaardigheden kennen en deze kunnen matchen met de huidige noden van de arbeidsmarkt.

Hiervoor heeft de Europese Commissie het project Skills Matching And Real Time LMI, of SMART LMI, in het leven geroepen. WES werkt met vier andere buitenlandse partners – SPI (Portugal), Aspire (UK), Cork Institute of Technology (Ierland) en European Profiles (Griekenland) – aan het project SMART LMI.

Het doel van het SMART LMI project is om een app te ontwikkelen en te testen die de brug slaat tussen de open data van de Europese arbeidsmarkt en de vaardigheden van de Europese burgers. Door gebruik te maken van de open data en de nieuwe technologieën van de app zullen loopbaanbegeleiders een nieuwe innovatieve toepassing kunnen aanreiken voor skills assessments. Groeiende discrepanties in vaardigheden in Europa zullen zo worden aangepakt.

 

Op 21 juni 2019 wordt het project voorgesteld aan het publiek tijdens het event ‘The future of digitalization in job matching’. Naast de voorstellingen van dit project zullen er enkele keynote speakers zijn waaronder Sven De Haeck, strategisch directeur bij de VDAB. Hij zal spreken over digitalisatie en AI in job matching. Na een voorstelling van de huidige projecten van de VDAB zal hij ons meenemen in de toekomst van digitalisatie in job matching via artificial intelligence en machine learning.

Het event zal plaatsvinden in de Work Out Room van de VDAB te Brussel van 9.00u tot 13u30. Het event is bovendien gratis.

Hebt u interesse om deel te nemen aan het event, stuur dan een e-mail naar josephine.gheysen@wes.be om op de hoogte te blijven en een exclusieve uitnodiging te ontvangen.

Similar Posts