Cityscan: hoe kindvriendelijk is Gent?

Tijdens dit onderzoek werd nagegaan in welke mate het toeristisch product Gent aansluit bij de verwachtingen en behoeften van reisgezelschappen met kinderen en hoe de Visitors Journey Cycle eruit ziet van reisgezelschappen met kinderen wanneer ze Gent (willen) bezoeken.

Als methodiek organiseerde WES een aantal mystery visits. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde kwalitatieve onderzoeksmethode waarbij mystery visitors een product of dienst gaan kopen zonder dat de verkoper weet dat dit deel uitmaakt van een onderzoek. Aan de hand van een gedetailleerd dagboek hebben deze visitors hun ervaringen nauwkeurig bijgehouden. In elke fase van deze visitor journey hebben de gezinnen de kindvriendelijkheid geëvalueerd en hun verwachtingen en behoeften gedefinieerd. Tijdens 2 dieptegesprekken werden de gezinnen ook op regelmatige tijdstippen ondervraagd.
Dit project leverde een aantal eerste inzichten in de kindvriendelijkheid van Gent als citytrip-bestemming. Deze inzichten werden vertaald tot een reeks van concrete aanbevelingen en denkpistes om stad Gent als een meer kindvriendelijke citytrip bestemming te laten evolueren.

Wil je het gesprek aangaan over kindvriendelijkheid en wat het kan betekenen voor jouw stad of gemeente, neem dan contact op met WES Research & Strategy op telefoonnummer 050/36.71.35 of via hans.dobbelaere@wes.be .

Similar Posts