Belgen besteden 7,8 miljard euro aan reizen

Het afgelopen jaar hebben alle Belgen samen 7,8 miljard euro uitgegeven voor hun 13,9 miljoen vakantiereizen met minstens één overnachting.

In vergelijking met de vorige meting in 2012-13 is het aantal vakantiereizen van Belgen stabiel gebleven, terwijl de bestedingen nog groeiden met 0,5 miljard euro. Dit betekent dat Belgen steeds meer besteden per reis.

Van het totale bedrag van 7,8 miljard euro ging 6,9 miljard euro naar reizen in het buitenland en slechts 0,9 miljard euro naar reizen binnen België. Vakantiereizen buiten Europa alleen al zijn goed voor 1,2 miljard euro.

Ongeveer 68% van de Belgische bevolking ging één of meer keer op reis in het afgelopen jaar. 9% ging enkel in eigen land op reis, 35% ondernam enkel reizen naar het buitenland en 24% ging zowel in België als in het buitenland op reis. 21% van alle Belgen gaat zowel in de zomer als in de winter op reis.

Uitgedrukt in aantal reizen, zijn dit de 5 belangrijkste reisbestemmingen van de Belgen:

1. België
2. Frankrijk
3. Spanje
4. Nederland
5. Italië

We reizen vooral om samen te zijn met het gezin of vrienden en om te genieten en relaxen, veel meer dan om nieuwe dingen te ontdekken of aan sport te doen.

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
[contact-form-7 id=”3191″ title=”Contact onderaan nieuwsbericht”]

Similar Posts