20% van de Belgen past reis aan voor EK voetbal

Volgens een bevraging uitgevoerd door wes research & strategy zal 53,2% van de Belgen de wedstrijden van de Rode Duivels volgen. 20% kijkt enkel naar de Rode Duivels. Een derde zal naast wedstrijden van de Belgen ook andere wedstrijden bekijken. Opvallend is dat één vijfde van de Belgen zijn reis aanpast voor het EK voetbal. Het EK heeft een grotere invloed op de reisplannen van de Franstaligen (24%) dan van de Nederlandstaligen (16%).

Het onderzoeks- en adviesbureau wes research & strategy vroeg aan 2.000 volwassen Belgen of ze van plan zijn om wedstrijden van het EK voetbal te bekijken. Iets meer dan de helft antwoordde hierop positief. Bijna 20% is van plan enkel naar wedstrijden van de Belgen te kijken, een derde zal zowel wedstrijden van de Rode Duivels alsook andere wedstrijden bekijken. Aan Franstalige kant zal zelfs bijna 40% zowel de Rode Duivels als andere wedstrijden volgen. Bij Nederlandstaligen is dit ongeveer 30%.

Bron: Reisomnibusenquête, wes research & strategy 2016

We onderzochten eveneens welke invloed het EK op de vakantieplannen van de volwassen Belgen heeft. Een vijfde van de ondervraagde personen past zijn reisplannen aan voor het EK voetbal. Bij 80% heeft het EK geen enkele invloed op de reisplannen (sowieso andere periode, gaat toch niet op reis, …).

Bij 8,9% worden de reisplannen (periode, bestemming) niet echt beïnvloed, maar ze zorgen er wel voor dat ze het EK makkelijk kunnen volgen vanop hun vakantiebestemming (tv, groot scherm, …).

6,4% zal omwille van het EK in een andere periode reizen. 3,6% om het EK thuis/in eigen land te kunnen volgen, 2,8% om de voetbalgekte, de hogere prijzen, … in Frankrijk te vermijden.

1,7% reist omwille van het EK in die periode naar een andere bestemming dan Frankrijk.

2,8% reist speciaal omwille van het EK naar Frankrijk. 1,7% doet dit om één of meerdere matchen bij te wonen, 1,1% om de voetbalsfeer in het algemeen te beleven.

Er zijn een aantal verschillen merkbaar tussen Nederlandstaligen en Franstaligen. Het EK heeft een grotere invloed op de reisplannen van de Franstaligen (ongeveer 24% wordt beïnvloed) dan van de Nederlandstaligen (16% wordt beïnvloed). 11,4% van de Franstaligen zorgt ervoor dat ze het EK makkelijk kunnen volgen op de bestemming, ten opzichte van 6,8% van de Nederlandstaligen. 4,1% van de Franstaligen reizen speciaal naar het EK (2,7% woont een match bij, 1,4% gaat voor de sfeer), ten opzichte van 1,7% van de Nederlandstaligen (0,9% woont een match bij, 0,8% gaat voor de sfeer).

Voor meer informatie contacteer Lien Vanden Broucke (050/36 67 72 of lien.vandenbroucke@wes.be)

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
[contact-form-7 id=”3191″ title=”Contact onderaan nieuwsbericht”]

Similar Posts