Welke bezoekers komen naar het fotomuseum in Antwerpen?

Het Fotomuseum van de Provincie Antwerpen (FOMU) trekt op jaarbasis 70.000 tot 80.000 bezoekers maar heeft tot op vandaag slechts weinig informatie over deze bezoekers. Daarom vroeg FOMU aan WES om een publieksonderzoek uit te voeren naar hun profiel, de tevredenheid en de mate waarin de bezoekers te vinden zijn voor een aantal toekomstige initiatieven.

Dit onderzoeksproject had als doelstelling de bezoekers van het FOMU in Antwerpen in kaart te brengen (profiel, informatiebronnen, evaluatie, wensen, …). Hiertoe werd een enquête afgenomen bij een steekproef van ruim 500 bezoekers in de periode november 2015 – februari 2016. Hieruit blijkt dat het FOMU kan rekenen op een trouw publiek: bijna twee derden van de bezoekers bezocht het museum reeds eerder. Bovendien komt maar liefst 43,4% van de niet-Antwerpse bezoekers speciaal omwille van het FOMU naar Antwerpen. Verbeterpunten zijn er altijd maar het publiek is heel tevreden over het aanbod en de dienstverlening van het FOMU.

WES organiseert diverse publieksonderzoeken die het profiel, gedrag en wensen van toeristen en recreanten in de brede zin in kaart brengen. We werken binnen bepaalde segmenten of voor bepaalde bestemmingen en producten (bijvoorbeeld citytrips, wintersportreizen, bezoek aan attracties, …).

We hebben reeds imago- en publieksonderzoeken uitgevoerd voor het tweejaarlijkse cultuurfestival Europalia (in 2009: Europalia.China en in 2011 Europalia.Brasil), voor de dag van de Cultuurmarkt Antwerpen (2013), voor de Brugse musea (2004 en 2011), het stadsfestival Brugge Centraal (2010), voor de Vlaamse kunststeden (2000, 2005 en 2011), …

Voor meer informatie over publieksonderzoeken contacteer Anne Verhaeghe (anne.verhaeghe@wes.be of 050/36 71 42). Contactpersoon bij het FOMU is Tinne Langens (Tinne.Langens@fomu.be).

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
[contact-form-7 id=”3191″ title=”Contact onderaan nieuwsbericht”]

Similar Posts